Een simpele pasta is de beste oplossing om op drukke dagen snel en lekker te koken. Dat hoeft trouwens lang niet altijd met vlees te zijn. Halloumi, de harde cypriotische kaas die niet smelt, is zalig smaakvol en maakt van deze simpele pasta de perfecte veggie-maaltijd.
Een simpele pasta is de beste oplossing om op drukke dagen snel en lekker te koken. Dat hoeft trouwens lang niet altijd met vlees te zijn. Halloumi, de harde cypriotische kaas die niet smelt, is zalig smaakvol en maakt van deze simpele pasta de perfecte veggie-maaltijd.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 500 gram farfalle
- 400 gram halloumi
- 1 ui gepeld en fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook gepeld en geplet
- 2 rode paprika in hapklare stukjes gesneden
- 1 courgette in hapklare stukjes gesneden
- 800 gram tomatenblokjes
- paprikapoeder
- kerriepoeder
- 1 bosje basilicum
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een kookpot. Fruit de gesnipperde ui met het geplette teentje look.
- Voeg de stukjes paprika en courgette toe. Laat enkele minuutjes stoven, voeg dan de tomatenblokjes toe.
- Kruid de groentesaus met voldoende paprikapoeder, wat kerriepoeder, peper en zout. Laat enkele minuutjes pruttelen.
- Breng ondertussen de pasta aan de kook in een royale hoeveelheid gezouten water.
- Versnijd de halloumi blokjes en bak in een klein scheutje olijfolie goudbruin.
- Serveer de pasta met een flinke schep saus en de halloumi-blokjes. Werk af met wat gesnipperde basilicum. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind