Een fantastisch lekkere taart uit Duitsland is de befaamde Donauwelle. Deze taart met chocolade en krieken dankt haar naam aan de golfjes die er in te zien zijn. Er zelf eentje maken is helaas een stevige uitdaging. Dit eenvoudige recept helpt je richting dezelfde smaken, maar vertrekt van een klassieke cake. Lekker en vooral haalbaar!
Een fantastisch lekkere taart uit Duitsland is de befaamde Donauwelle. Deze taart met chocolade en krieken dankt haar naam aan de golfjes die er in te zien zijn. Er zelf eentje maken is helaas een stevige uitdaging. Dit eenvoudige recept helpt je richting dezelfde smaken, maar vertrekt van een klassieke cake. Lekker en vooral haalbaar!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
8personen | 15minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
8personen | 15minuten |
Kook Tijd |
1uur |
Ingrediënten
- 200 gram boter op kamertemperatuur
- 200 gram Suiker
- 1 zakje Vanillesuiker
- 1 snuifje zout
- 200 gram zelfrijzende bloem
- 4 eieren
- 100 gram pure chocolade
- 200 gram Krieken
- 1 zakje poeder voor vanillepudding
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Mix de suiker en vanillesuiker met een snuifje zout door de zachte boter.
- Zeef de bloem en roer door de gesuikerde boter. Meng er daarna de eieren door tot een glad beslag.
- Laat de chocolade smelten (au-bain-marie of op een laag wattage in de microgolfoven) en roer door het beslag.
- Laat de krieken uitlekken terwijl je de chocolade smelt. Vang het vocht van de krieken op en laat opkoken met een beetje poeder voor vanillepap tot een smeuïge saus.
- Voeg de krieken met de kriekensaus toe en roer het beslag een laatste keer goed door.
- Stort het beslag uit in een beboterde en bebloemde bakvorm.
- Laat de cake ongeveer één uur bakken op 175°, controleer met een priem of de cake voldoende gegaard is. De baktijd kan wat langer zijn doordat de krieken meer vocht toevoegen.
- Laat de cake afkoelen en bestrooi met bloemsuiker net voor het opdienen. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind