Een lekkere couscous kan iedereen bekoren, met deze erg typische deegbolletjes kan je immers geweldig variëren. Het uitzonderlijke absorptievermogen zorgt elke keer weer voor een bijzonder smaakvol gerecht. Dit recept combineert gekende smaken uit Noord-Afrika met verschillende verfijnde invloeden uit allerlei windstreken. Het resultaat zal jong en oud zeker en vast bevallen.
Een lekkere couscous kan iedereen bekoren, met deze erg typische deegbolletjes kan je immers geweldig variëren. Het uitzonderlijke absorptievermogen zorgt elke keer weer voor een bijzonder smaakvol gerecht. Dit recept combineert gekende smaken uit Noord-Afrika met verschillende verfijnde invloeden uit allerlei windstreken. Het resultaat zal jong en oud zeker en vast bevallen.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 40minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
40minuten |
Ingrediënten
- 8 kippenbouten
- 2 eetlepels kippenkruiden
- 1 ui gepeld en fijngesnipperd
- 4 cm gember geschild en geraspt
- 1 bosje platte peterselie grof gehakt
- 1 bosje koriander grof gehakt
- 4 kruidnagels
- kurkuma
- Kaneel
- 1 snuifje saffraan
- chilipoeder
- paprikapoeder scherp
- 100 gram pompoenblokjes
- 2 wortels gescheld en in grove stukken gesneden
- 1 courgette in grove stukken gesneden
- 250 gram kikkererwten (blik)
- 3 tomaten in grove stukken gesneden
- 4 dl kippenbouillon
- 250 gram couscous
- 0,5 liter groentebouillon één blokje bouillon opgelost per halve liter heet water
- peper en zout
- olijfolie
- boter
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Kruid de kippenbouten met de kippenkruiden en laat even op kamertemperatuur komen. Verhit ondertussen een flinke scheut olijfolie met een klontje boter (tegen het spatten) in een ruime kookpot of hoge pan met deksel.
- Schroei de kippenbouten kort maar krachtig tot ze mooi bruin zijn. Verlaag het vuur en laat de fijngesnipperde ui met de geraspte gember even meestoven.
- Breng de kip op smaak met wat grof gehakte koriander en peterselie (gebruik niet alles!). Vul aan met de kruidnagels, een flinke dosis kurkuma, een snuifje saffraan en wat kaneel. Balanceer deze kruidige en zoete smaken met de pittige toetsen van wat chili- en paprikapoeder.
- Voeg de stukjes tomaat, wortel en pompoen toe. Blus met de kippenbouillon en laat een kwartier afgedekt pruttelen op een zacht vuur. Roer nu en dan om.
- Doe er vervolgens de stukken courgette en kikkererwten bij. Dek opnieuw af en laat wederom een kwartier sudderen.
- Verwarm de groentebouillon (deze hoeft niet te koken) en giet op de couscous in een ruime schaal. Meng rustig los, voeg eventueel wat boter of een scheutje olie toe.
- Meng de warme couscous onder de kip met groenten. De couscous zal het grootste deel van de saus absorberen tot je een mooi, stevig en smaakvol gerecht hebt. Werk, indien nodig, bij met wat peper en/of zout.
- Bestrooi net voor het opdienen met de rest van de koriander en peterselie. Smakelijk!
Notities
Je kan als extra-authentiek accent ook een handvol rozijnen of enkele gedroogde abrikozen toevoegen. Daarnaast kan je de kip met groentjes uiteraard ook bereiden in een tajine, nóg echter!
Deel dit Recept
Speak Your Mind