Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 1 krop sla (romaine)
- 2 eetlepels olijfolie
- 5 sneetjes brood (wit)
- 2 stuks ei
- 0.5 kop Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel Worcestershire saus
- 0.5 theelepel zwarte peper (grofgemalen)
- 0.5 theelepel zeezout
- 4 teentjes knoflook
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
Voorbereiding
- Stamp 4 knoflookteentjes in een vijzel. Giet de olijfolie erbij en laat minstens 5 minuten rusten.
- Snij de sneetjes brood in stukjes van 1x1cm.
- Giet de olijfolie met knoflook door een zeef in de pan en verhit de pan.
- Bak de stukjes brood in de knoflookolie tot ze goudbruin zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Breng water aan de kook. Kook de eieren maximaal 1 minuut. Inderdaad, het ei is nog half rauw. Laat de eieren schrikken onder koud water.
Sla maken
- Doe de slablaadjes in een kom en doe er wat olijfolie bij en wat zout en peper. Hussel door elkaar.
- Doe er limoensap en worcestersaus bij. Meng weer.
- Breek de eieren boven de kom. Roer het geheel door zodat het zachte ei een dressing vormt met de olie en limoensap.
- Voeg de croutons en de geraspte kaas toe en schud.
- Serveer op een gekoelde schaal of borden.
Deel dit Recept
Speak Your Mind