Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6personen | 20minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
6personen | 20minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Instructies
- Smelt de chocolade au-bain-marie of op een zacht wattage in de microgolfoven. Let er op de chocolade enkel smelt, niet kookt of aanbakt.
- Roer de koude (!) klontjes boter door de warme chocolade en laat even rusten.
- Splits ondertussen de eieren. Klop het eiwit stijf.
- Klop ook het eigeel op met de suiker tot een smeuïge massa. Roer voorzichtig door de chocolade.
- Spatel voorzichtig het opgeklopte eiwit door het beslag.
- Bestuif het beslag met de gezeefde bloem en roer een laatste keer grondig maar rustig om (zo blijft er voldoende lucht in het beslag).
- Besmeer een lage ovenschaal met wat boter en bestuif met bloem (je kan uiteraard ook een brownie-bakvorm gebruiken).
- Stort het beslag uit en laat 20 à 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°. De bovenkant moet helemaal droog en zelfs lichtjes gebarsten zijn, terwijl de binnenkant nog smeuïg is.
- Laat afkoelen in de vorm en versnijd daarna in hapklare vierkanten of rechthoeken. Serveer lauw of koud. Smakelijk!
Notities
Op dit eenvoudige basisrecept kan je makkelijk variëren. Een kleine toevoeging zoals nootjes, honing, rozijnen,... kan al volstaan.
Deel dit Recept
Speak Your Mind