De niet te versmaden geur van een vers gebakken cake is een instant succes in elk huishouden. Wil je deze keer iets avontuurlijker aan de slag gaan? Probeer dan dit recept van Jeroen. Met appeltjes en honing maak je een heerlijk klassieke cake net iets luxueuzer.
De niet te versmaden geur van een vers gebakken cake is een instant succes in elk huishouden. Wil je deze keer iets avontuurlijker aan de slag gaan? Probeer dan dit recept van Jeroen. Met appeltjes en honing maak je een heerlijk klassieke cake net iets luxueuzer.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 60minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
60minuten |
Instructies
- Haal de boter uit de koelkast en laat mals worden. Versnijd dan in blokjes en doe in een mengkom (gebruik bij voorkeur een keukenmachine).
- Doe de suiker, honing en het merg van het vanillestokje bij de boter. Meng op trage snelheid tot een smeuïge massa.
- Voeg de eieren één voor één toe terwijl je verder mengt.
- Zeef de bloem en meng eveneens op trage snelheid door het beslag.
- Werk het beslag af met bakpoeder, een snuifje zout en kaneel naar wens. Meng nog één keer flink door.
- Verwarm de oven voor op 180°. Beboter ondertussen de bakvorm en bestrooi met een beetje bloem. Giet de overtollige bloem weg.
- Schil de appels en versnijd in gelijke, hapklare stukjes. Meng ze daarna door het beslag met een spatel.
- Stort het beslag in de bakvorm en laat één uur bakken op 180°. Controleer met een priem of de cake voldoende gegaard is, wanneer er niets meer aan kleeft is de cake klaar.
- Laat de cake afkoelen, haal uit de vorm en bestrooi net voor het opdienen met bloemsuiker. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind