Een lekkere klassieker bij thee, koffie, als nagerecht of tussendoortje: cake! Het simpele basisrecent kan je makkelijk uitbreiden, bijvoorbeeld met stukjes appel. In dit recept gaan we nog een (klein) stapje verder, en zorgt amandel voor een verfijnde extra smaaksensatie!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
8personen | 15minuten | 50minuten |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de boter op kamertemperatuur komen en mix er de suiker door.
- Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe aan de gesuikerde boter.
- Voeg de eidooiers één voor één toe en klop op tot een smeuïge massa. Bewaar de eiwitten en klop ze aansluitend stijf.
- Zeef de bloem en meng samen met het amandelpoeder en de yoghurt door het beslag.
- Schil de appelen en versnijd twee derde in kleine stukjes, één derde in halve maantjes. Meng de stukjes door het beslag, bewaar de maantjes voor de afwerking.
- Meng tot slot de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag.
- Stort het beslag in een beboterde en bebloemde cakevorm. Schik de halve maantjes appel dakpansgewijs bovenop de cake.
- Laat de cake 40 tot 50 minuten bakken op 175°. Laat afkoelen alvorens op te dienen. Smakelijk!
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind