Een regelrechte klassieker die helemaal niet zo moeilijk om maken: appelbollen! Deze lekkernij is vooral in de provincie Antwerpen populair op 'Verloren maandag', maar past het hele jaar door op eender welke gelegenheid. Lekker als zoet tussendoortje of heerlijk nagerecht.
Een regelrechte klassieker die helemaal niet zo moeilijk om maken: appelbollen! Deze lekkernij is vooral in de provincie Antwerpen populair op 'Verloren maandag', maar past het hele jaar door op eender welke gelegenheid. Lekker als zoet tussendoortje of heerlijk nagerecht.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4appelbollen | 15minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4appelbollen | 15minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 4 appelen
- 8 vierkante vellen bladerdeeg
- 1 eetlepel boter op kamertemperatuur
- 2 theelepels Kaneel
- 4 eetlepels kristalsuiker
- 1 ei
- poedersuiker
Porties: appelbollen
Ingrediënten
Porties: appelbollen
|
Instructies
- Schil de appelen zorgvuldig en verwijder het klokhuis met een appelboor.
- Leg de appelen op een vierkant blad bladerdeeg (gebruik bij voorkeur bakschaaltjes) en schik ze op een ovenschaal.
- Meng de zachte boter met kristalsuiker en kaneel. Vul met dit mengsel de appelen.
- Leg op elke appelbol een tweede blad bladerdeeg. Druk aan en boetseer het deeg mooi rond de appel, overbodige delen bladerdeeg snijd je eventueel weg.
- Klop het ei los en bestrijk er de appelbollen mee. Bestrooi met poedersuiker en laat 20 à 25 minuten bakken op 200°.
- Serveer de appelbollen warm, bestrooi ze met nog wat poedersuiker net voor het opdienen. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind