Recepten - whiskysaus
Pepersteak met een whiskysausje (Piet Huysentruyt)
Wie zin heeft in oerdegelijke kost om duimen en vingers bij af te likken, is bij Piet Huysentruyt altijd aan het juiste adres. De sympathieke West-Vlaamse kok weet als geen ander hoe je klassiekers op een geslaagde en toegankelijke manier bereid. In dit recept krijgt een typische steak-friet net iets meer door een pittig peperkorstje en een zalig sausje op basis van room en whisky.
Tags: altijd lekker, Belgisch, bouillon, frieten, frietjes, gepeperd, klassiek, klassieker, mayonaise, peper, pepersteak, Piet Huysentruyt, pittig, room, roomsaus, roomsausje, rund, rundsbouillon, rundsvlees, saus, steak, traditie, traditioneel, typisch, vlaams, Vlaanderen, vtm koken, whisky, whiskysaus
Ierse ribeye met whiskeysaus
Elk land heeft een nationaal gerecht of typisch product. Wat voor België stoofvlees en bier is, is voor Ierland ribeye en whiskey. Dit supermalse rundsvlees wordt tussen de ribben uit gesneden (vandaar, uiteraard, de naam), is mooi gemarmerd met vet en beroemd vanwege de karaktervolle smaak en sappige structuur. Met een simpel sausje op basis van whiskey en room zorg je voor een heus Iers festijn!
Tags: biefstuk, Bourgondisch, Bourgondische keuken, deluxe, entrecote, Ierland, Iers, Irish, klassiek, luxe, luxueus, rib-eye, ribeye, romig, rood vlees, room, roomsaus, rund, runds, rundsvlees, smaakvol, steak, sterke drank, vlees, whiskey, whiskeysaus, whisky, whiskysaus
Sappig kalkoengebraad met champignons in whiskeysaus en aardappelgratin
Tijdens de kerstdagen kan kalkoen niet op het menu ontbreken. Dit smakelijke vlees is, indien je het sappig kan bereiden, een ware traktatie voor jong en oud. Dat sappig is niet zo makkelijk, bovendien vragen ook de feestelijke garnituren - zoals aardappelgratin en champignons in een whiskeysausje - ook veel aandacht. Paniek? Niet nodig, dit recept helpt je de feestdagen doorkomen als een volleerde kok!
Tags: aardappelen, aardappelgratin, bacon, champignons, deluxe, feestdagen, feestelijk, Frans, Franse keuken, gebraad, gerookt spek, gevogelte, gevorderd, gratin, gratin dauphinois, kalkoen, kalkoengebraad, kerst, kerstmis, klassiek, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, oven, Parijse champignons, patat, pattaten, roomsaus, royaal, spek, spekplakjes, spekreepjes, traditioneel, vlees, whiskey, whisky, whiskysaus, whsikeysaus, winter, wit vlees