Pasen? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3 Pasen? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3

 

Recepten - Pasen

Linguine met coquilles en truffelolie

Linguine met coquilles en truffelolie
Op zoek naar een uiterst feestelijk gerechtje met uitgelezen ingrediënten dat toch helemaal niet veel werk vraagt? Zoek niet verder, deze fantastisch lekkere en chique pasta is wat je zoekt. Perfect als voorgerecht of tussengerecht, of aangevuld met groentjes naar wens als hoofdgerecht.

Aperitief-eitjes met zalm

Aperitief-eitjes met zalm
Dit is een echte klassieker waar iedereen van zal smullen. De smaken zijn eenvoudig en puur, terwijl het hapje erg feestelijk oogt. Een topper op elk moment van het jaar!

Entrecôte met bearnaise, asperges en krieltjes

Entrecôte met bearnaise, asperges en krieltjes
Wie lente zegt, zegt asperges. Dit heerlijke witte goud heeft weinig nodig om te schitteren. Kraakverse krieltjes, een piekfijn stukje vlees en een klassieke bearnaise zijn meer dan genoeg om een feestelijk gerecht op tafel te presenteren. Authentieke en feestelijke zondagskost!

Komkommermaantjes met kruidenkaas

Komkommermaantjes met kruidenkaas
Met dit makkelijke maar smakelijke hapje zal je gasten tijdens elk seizoen kunnen plezieren. De frisse komkommer vormt een lekker duo met de smeuïge kaas, afgewerkt met de kruidigheid van verse basilicum de volheid van een zongedroogd tomaatje.

Zalmhaasje met preiwit, peterseliekrieltjes en spinazieroomsaus

Zalmhaasje met preiwit, peterseliekrieltjes en spinazieroomsaus
Met een puik stukje zalm kan je tijdens de feestdagen perfect naast de klassieke stukken wild gaan staan. Een zalmhaasje is niet goedkoop, maar (indien goed bereid) bijzonder smakelijk, zeker zo feestelijk en heel wat lichter dan de typische feestmaaltijden. Dit recept is allesbehalve moeilijk en zal je gasten aangenaam verrassen.

Asperges in witte saus met rosbief

Asperges in witte saus met rosbief
Tijdens de frisse lentemaanden gaat alle culinaire aandacht, geheel terecht, naar asperges. Deze uitzonderlijke groente is een absolute topper die op heel wat manieren ingezet kan worden. Er gaat echter weinig boven de meest klassieke aanpak: in witte saus met een malse rosbief uit de oven.

Lamsbout met gratin Dauphinois

Lamsbout met gratin Dauphinois
Een malse lamsbout is een perfecte keuze voor een diner onder de lentezon of op een gezellig paasfeest. Met kraakverse boontjes en een smeuïge gratin Dauphinois maak je zonder moeite een feestmaal klaar.

Zalmfilet op een bedje van asperges

Zalmfilet op een bedje van asperges
Asperges worden, geheel terecht, het witte goud genoemd. Hun specifieke, heerlijke smaak is een absolute topper tijdens de lentemaanden. Dit recept vertelt je hoe ze op een erg klassieke manier te bereiden: met zalm, ei en krielaardappeltjes. Geen goedkoop gerecht, wel onwaarschijnlijk lekker!