Indisch? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Indisch? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - Indisch

Kip Tikka Masala (Jeroen Meus)

Kip Tikka Masala (Jeroen Meus)
In dit exotische recept vertelt Jeroen Meus hoe hij de wereldberoemde klassieker uit India 'Kip Tikka Masala' klaarmaakt. Er bestaan talloze recepten, maar de basis is eenvoudig: kip in een kruidige saus van yoghurt en kokos, geserveerd met rijst. Ideaal wanneer je zin hebt in iets helemaal anders dan onze West-Europese keuken.

Bloemkoolcurry

Bloemkoolcurry
Een curry is een lekkere en vooral snelle manier om een smaakvol vegetarisch (of zelfs veganistisch) gerecht te bereiden. Ideaal om je weekmenu van gezonde variatie te voorzien! Met bloemkool in de hoofdrol een minimum aan ingrediënten wordt deze kruidige curry zonder twijfel een favoriet.

Currybloemkool met halloumi en spinazie

Currybloemkool met halloumi en spinazie
Halloumi verovert heel wat huishoudens. Deze smaakvolle Cypriotische kaas heeft een erg stevige structuur, waardoor je de kaas kan bakken en grillen. Perfect om eens vegetarisch te koken. In dit recept zorgen spinazie en bloemkool met enkele exotische smaakmakers voor een heerlijke combinatie.

Kikkererwten-curry

Kikkererwten-curry
Goedkoop, buikvullend en erg smaakvol: dat omschrijft deze eenvoudige curry met kikkererwten perfect. Met dit recept maak je zonder moeite een heerlijk vegetarisch gerechtje dat op eender welke doordeweekse dag past.

Chicken Tikka Masala (Sandra Bekkari)

Chicken Tikka Masala (Sandra Bekkari)
Dit recept is een echte klassieker. Het is een mooi voorbeeld van fusion en wereldkeuken, het ontstond immers toen de Britse kolonisatoren de Indische keuken leerden kennen. Er bestaan heel wat verhalen over de oorsprong van het gerecht, net zoals er heel wat varianten en eigen recepten bestaan. Sandra Bekkari houdt het traditioneel: de basis blijft stukjes gemarineerde kip in een smeuïge getomateerde saus. Heerlijk!

Indische curry met bloemkool en rijst (Jeroen Meus)

Indische curry met bloemkool en rijst (Jeroen Meus)
Vegetarisch koken blijft voor heel wat Europeanen een uitdaging, vaak missen we bepaalde smaken en texturen. Eventjes bij de (verre) buren gaan kijken kan helpen, vooral Oosterse keukens zijn erg bedreven in Vegetarische gerechten. Jeroen Meus helpt je op weg met deze Indische curry met bloemkool, bomvol exotische smaken. Lekker, gezond en helemaal vegetarisch - zelfs veganistisch.