bezoek? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3 bezoek? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3

 

Recepten - bezoek

Adriatique

Adriatique
Een lekkere aperitief is bij voorkeur fris, niet te zoet maar mag wel wat fruitig zijn. Een Adriatique past helemaal in dat plaatje. Deze minder bekende cocktail wordt gemaakt met Amaro Montenegro, een bijzonder lekkere likeur uit Italië, en vers appelsiensap.

Blushing Betty

Blushing Betty
Deze eenvoudige maar originele cocktail dankt haar naam aan de fleurige, blozende kleur. De moeite om zelfs eens te proberen en je gasten te verrassen met een leuke aperitief.

Toastjes met gerookte zalmmousse (Colruyt)

Toastjes met gerookte zalmmousse (Colruyt)
Een goed gevulde schaal met lekkere toastjes mag niet ontbreken op een feestje. Dit eenvoudige recept van Colruyt laat je smeuïge toastjes maken met zalm, heerlijk.

Duivenfilet met knolselderstoemp

Duivenfilet met knolselderstoemp
Met voorgerechtjes tonen chef-koks graag hun kunnen. Het zijn kleine, bevattelijke hapjes die vragen om meer. Het is dan ook niet vanzelfsprekend om dat thuis net zo goed voor elkaar te krijgen. Probeer daarom een keer duivenfilets! Het fijne, smaakvolle en krachtige vlees vraagt geen werk en je gasten zullen aangenaam verrast zijn!

Garnalentoastjes met tarama

Garnalentoastjes met tarama
Een simpel toastje is en blijft een uitstekend hapje om tijdens de aperitief te serveren. Je kan er makkelijk mee variëren, het presenteert mooi en het vraagt niet bijzonder veel moeite. Deze zilte toastjes zullen je gasten absoluut bekoren, vooral de zoutige maar smaakvolle tarama zorgt voor een verrassende smaak.

Zalmmousse (Colruyt)

Zalmmousse (Colruyt)
Een geslaagde aperitief betekent lekkere en originele hapjes. Dat kan ook met vis, zoals dit eenvoudige maar buitengewoon lekkere recept van Colruyt bewijst.

Paprikasoepje met scampispies

Paprikasoepje met scampispies
Met dit originele soepje zal je zeker scoren. De soep is zalig pittig en doet het uitstekend als verrassende tapa dankzij het scampispiesje.

Clafoutis met pruimen

Clafoutis met pruimen
Dit traditioneel gebak uit Griekenland kan je op erg veel verschillende manieren klaarmaken. Niet alleen het soort fruit, ook de fijne smaakaccenten (van vanille tot amandel, van likeur tot zoet bier,...) zijn eindeloos te variëren. Dit recept is bewust heel eenvoudig, het is een prima manier om kennis te maken met deze lekkernij en er eventueel, later, je eigen versie van te maken.

Vispapillot met fijne groentjes en geuze (Colruyt)

Vispapillot met fijne groentjes en geuze (Colruyt)
Een lekker vispapillot komt niet dikwijls op tafel, terwijl het een heel eenvoudige en gevarieerde manier is van koken. Zoals immer zorgt Colruyt voor smakelijke inspiratie: dit smaakvolle recept kan je zowel in de keuken als op de barbecue bereiden.

Clover Club

Clover Club
Deze originele cocktail is niet bijzonder bekend, terwijl er toch een flinke portie geschiedenis achter schuilt. Het is immers een stijlvolle cocktail op basis van gin die op het einde van de 20ste eeuw geschonken werd in een chique herenclub in Philadelphia.