basilicum? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 7 basilicum? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 7

 

Recepten - basilicum

Gevulde tomaten met rijst en salsa

Gevulde tomaten met rijst en salsa
Een simpel vegetarisch gerechtje dat schreeuwt om een straaltje zon. Beter kan je deze eenvoudige gevulde tomaten met rijst en salsa niet omschrijven.

Gegratineerde risoni met kip

Gegratineerde risoni met kip
Met risoni (of orzo, in het Grieks) kan je erg verrassende pasta serveren: deze fijne pasta heeft de vorm van rijstkorrels en leent zich uitstekend tot romige, smeuïge pastaschoteltjes. Met kippenblokjes en een kruidige saus vol zuiderse smaken is het feest compleet.

Rigatoni met ragout van everzwijn en pompoen (Colruyt)

Rigatoni met ragout van everzwijn en pompoen (Colruyt)
Pasta koppelen we niet snel aan het wildseizoen, nochtans kan je de Mediterraanse keuken best goed combineren met het stevige wildseizoen van bij ons. Dit verrassende recept zal jong en oud onwaarschijnlijk goed bevallen. Lekker, niet moeilijk en opvallend anders: pasta met een zalige ragout van everzwijn en pompoen.

Spaghetti bolognese maison

Spaghetti bolognese maison
Een klassieker die altijd smaakt maar overal een beetje anders bereid wordt? Dat moet spaghetti bolognese zijn! Deze eenvoudige pastabereiding laat eenieder toe eigen accenten te leggen. Nochtans zal elke Italiaan je vertellen dat de rijke groentesauzen die we er vaak van maken weinig met het originele recept te maken hebben. Zodoende: spaghetti bolognese maison!

Gegratineerde pasta met spekjes in tomatensaus

Gegratineerde pasta met spekjes in tomatensaus
Pasta met tomatensaus brengt ons telkens weer bij de klassieke bolognese. Terwijl er heel wat meer mogelijkheden zijn om pasta en tomatensaus te combineren. Dit gerecht draait rond malse spekjes, een selectie groenten die aansluit bij de Franse keuken (ratatouille en cassoulet) en een heerlijk kaaskorstje.

Pasta met paddenstoelen en garnalen

Pasta met paddenstoelen en garnalen
Met pasta kan je elke dag aan de slag. Het is doorgaans slechts een kwestie van geschikte ingrediënten combineren zonder verdere poespas. Precies wat dit recept is: heerlijk simpele pasta met garnalen, paddenstoelen en paprika.

Mozzarellatomaatjes met basilicum

Mozzarellatomaatjes met basilicum
Eenvoud siert, ook in de keuken. Met een uitgelezen selectie aan ingrediënten tover je de lekkers en meest pure gerechten op tafel. Deze zomerse klassieker is daar een bijzonder goed voorbeeld van, het ideale aperitiefje of voorgerechtje op een warme dag!