De kunst van een smakelijk gerecht dat invloeden uit alle windstreken combineert is, raar maar waar, eenvoud. Het is immers verleidelijk om een hele hoop dingen samen te gooien, terwijl het net een zorgvuldige balans is die voor een geslaagd recept zorgt. Dat heeft het kookteam van Colruyt ook goed begrepen: dit verrassende recept combineert fluwelen parelcouscous met een smeuïg roomsausje, oosterse kruiden en zilte coquilles. Feestelijk en toch eenvoudig! Dit gerecht zet je bij voorkeur in als een voorgerecht.
De kunst van een smakelijk gerecht dat invloeden uit alle windstreken combineert is, raar maar waar, eenvoud. Het is immers verleidelijk om een hele hoop dingen samen te gooien, terwijl het net een zorgvuldige balans is die voor een geslaagd recept zorgt. Dat heeft het kookteam van Colruyt ook goed begrepen: dit verrassende recept combineert fluwelen parelcouscous met een smeuïg roomsausje, oosterse kruiden en zilte coquilles. Feestelijk en toch eenvoudig! Dit gerecht zet je bij voorkeur in als een voorgerecht.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 1 preiwit
- 2 lente-uien
- 2 stengels citroengras
- 1 cm gember
- 100 gram parelcouscous
- 220 ml gevogeltefond of kippenbouillon
- 2 dl room
- 12 sint-jakobsnoten drooggedept
- 200 gram oosterse champignons mengeling
- 0,5 limoen
- 1 bosje koriander
- 4 eetlepels boter
- zwarte peper
- zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Halveer de prei in de lengte en snipper in fijne stukjes. Snipper de lente-uien fijn, bewaar een deel van het groen voor de afwerking. Kneus de stengels citroengras en breek in twee. Schil het stukje gember en rasp fijn.
- Smelt één eetlepel boter in een ruime stoofpot met dikke bodem. Fruit de stukjes prei met de lente-ui, gember en het citroengras.
- Voeg de parelcouscous toe. Roer even om en blus dan met de fond en room. Laat 15 à 20 minuten rustig pruttelen, roer regelmatig.
- Versnijd ondertussen - indien nodig - de grootste champignons in kleinere, hapklare stukken. Bak de champignons goudbruin in een eetlepel boter in een pan, kruid met peper en zout.
- Voeg de champignons samen met een handvol gesnipperde koriander aan de couscous toe. Breng verder op smaak met peper, zout en wat limoensap. Hou warm.
- Verhit twee eetlepels boter in een pan en bak de coquilles kort langs elke kant (1 à 2 minuten volstaan). Kruid met peper en zout.
- Serveer meteen door de coquilles vers uit de pan op/bij de couscous te schikken. Werk af met nog wat gesnipperde lente-ui en korianderblaadjes. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind