Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
24wafels | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
24wafels | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 4 eieren
- 4 eetlepels kristalsuiker
- 4 zakjes Vanillesuiker
- 375 gram zelfrijzende bloem
- 2 eetlepels aardappelzetmeel
- 225 gram boter
- 4 dl melk
- 4 dl spuitwater
- neutrale olie
- bloemsuiker
Porties: wafels
Ingrediënten
Porties: wafels
|
Instructies
- Roer de eieren los in een ruime kom en meng met de kristal- en vanillesuiker.
- Zeef de bloem en het aardappelzetmeel boven de kom.
- Voeg de boter (op kamertemperatuur) in kleine stukjes toe en roer tot een glad beslag.
- Meng er tot slot de melk en het bruiswater onder. Laat een uurtje rusten onder een keukenhanddoek.
- Verhit je wafelijzer tot een matige stand en besmeer met wat neutrale olie. Bak de wafels goudbruin. Bestrooi net voor het opdienen met bloemsuiker. Smakelijk!
Notities
Spuitwater is het geheime ingrediënt in dit recept. Het koolzuurgas zorgt immers voor luchtige wafels. Let er dus op dat je met vers, flink sprankelend water werkt.
Deel dit Recept
Is het erg dat ik geen aardappelzetmeel en spuitwater gebruik want ik vind dat lik zo raar dat je spuitwater doet voor 40-50 wafels?
Beide ingrediënten spelen uiteraard een belangrijke rol in het eindresultaat, Manon. Het aardappelzetmeel zorgt voor binding en een vollere structuur. Het spuitwater zorgt dan weer voor luchtigheid. Indien je beide ingrediënten achterwege laat zullen je wafels wat slapper, compacter en korreliger zijn. Aan de smaak zou het echter niets veranderen.