Dat biefstuk-friet niet bepaald het gezondste gerecht ter wereld is, is geen geheim. Gelukkig is Sandra Bekkari er in geslaagd om deze smakelijke klassieker gevoelig gezonder te maken door de verse frietjes in de oven klaar te maken. Met een kruidig tomatensausje dat zon en zomer uitstraalt zorg je voor een stevige portie groentjes en zorg je voor een heerlijke maaltijd.
Dat biefstuk-friet niet bepaald het gezondste gerecht ter wereld is, is geen geheim. Gelukkig is Sandra Bekkari er in geslaagd om deze smakelijke klassieker gevoelig gezonder te maken door de verse frietjes in de oven klaar te maken. Met een kruidig tomatensausje dat zon en zomer uitstraalt zorg je voor een stevige portie groentjes en zorg je voor een heerlijke maaltijd.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 35minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
35minuten |
Ingrediënten
- 4 steaks 100 à 150 gram per persoon
- 800 gram krielaardappeltjes
- 1 rode ui grofgesnipperd
- 400 gram kerstomaatjes
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- 2 eetlepels kappertjes
- 150 ml witte wijn
- 2 eetlepels balsamico
- enkele takjes tijm
- 1 handvol platte peterselie fijngehakt
- 1 handvol oregano fijngehakt
- 1 handvol rucola
- 1 stukje Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen en kruid met peper en zout.
- Snijd de krieltjes in frietjes (schillen hoeft niet). Doe samen met de rode ui in een ovenschaal. Besprenkel royaal met olijfolie, voeg enkele takjes tijm toe en roer om.
- Bak de frietjes 30 minuten op 200°. Schud halverwege eens op.
- Fruit ondertussen het gesnipperde sjalotje. Snijd de kerstomaten in stukjes en laat mee stoven.
- Voeg de kapertjes toe en blus met de witte wijn. Voeg balsamico, oregano en peterselie, peper en zout toe. Laat even pruttelen tot een kruidig sausje.
- Bak de steaks naar wens in een scheutje olijfolie.
- Serveer de steaks met het tomatensausje, krielfrietjes en wat verse rucola. Werk af met enkele snippers Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind