VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Steak met tomatensaus en krielpatatfrietjes (Sandra Bekkari)
Dat biefstuk-friet niet bepaald het gezondste gerecht ter wereld is, is geen geheim. Gelukkig is Sandra Bekkari er in geslaagd om deze smakelijke klassieker gevoelig gezonder te maken door de verse frietjes in de oven klaar te maken. Met een kruidig tomatensausje dat zon en zomer uitstraalt zorg je voor een stevige portie groentjes en zorg je voor een heerlijke maaltijd.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en kruid met peper en zout.
  2. Snijd de krieltjes in frietjes (schillen hoeft niet). Doe samen met de rode ui in een ovenschaal. Besprenkel royaal met olijfolie, voeg enkele takjes tijm toe en roer om.
  3. Bak de frietjes 30 minuten op 200°. Schud halverwege eens op.
  4. Fruit ondertussen het gesnipperde sjalotje. Snijd de kerstomaten in stukjes en laat mee stoven.
  5. Voeg de kapertjes toe en blus met de witte wijn. Voeg balsamico, oregano en peterselie, peper en zout toe. Laat even pruttelen tot een kruidig sausje.
  6. Bak de steaks naar wens in een scheutje olijfolie.
  7. Serveer de steaks met het tomatensausje, krielfrietjes en wat verse rucola. Werk af met enkele snippers Parmezaanse kaas. Smakelijk!