In geen tijd is Yotam Ottolenghi uitgegroeid tot een absolute wereldster. Zijn geheim? Originele recepten die gezond, overwegend vegetarisch en niet moeilijk om klaar te maken zijn. Invloeden en smaakmakers uit het midden-oosten vormen zijn handtekening, iets wat dit recept prima illustreert. De combinatie van kip, dadels, olijven en kappertjes is heel eenvoudiger maar overheerlijk. Hou wel rekening met voldoende tijd om het vlees te marineren.
In geen tijd is Yotam Ottolenghi uitgegroeid tot een absolute wereldster. Zijn geheim? Originele recepten die gezond, overwegend vegetarisch en niet moeilijk om klaar te maken zijn. Invloeden en smaakmakers uit het midden-oosten vormen zijn handtekening, iets wat dit recept prima illustreert. De combinatie van kip, dadels, olijven en kappertjes is heel eenvoudiger maar overheerlijk. Hou wel rekening met voldoende tijd om het vlees te marineren.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
4personen | 10minuten | 1uur | 12uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
1uur | 12uur |
Ingrediënten
- 8 kippenbouten
- 5 teentjes knoflook geplet
- 3 eetlepels rodewijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 100 gram groene olijven ontpit
- 60 gram kappertjes op azijn
- 70 gram dadels ontpit
- 2 blaadjes laurier
- 1 bosje oregano
- 120 ml droge witte wijn
- 1 eetlepel dadelsiroop stroop kan ook
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schik de stukken kip in een ruime ovenschaal. Kruid met peper en zout.
- Doe alle ingrediënten voor de marinade bij de kip: look, olijfolie, rodewijnazijn, olijven, kappertjes, dadels (in de lengte in kwarten gesneden), laurier en enkele takjes oregano. Roer goed om.
- Dek af en laat de kip minstens één dag rusten in de koelkast, bij voorkeur twee. Roer af en toe om.
- Meng de witte wijn met de stroop. Bestrijk er de stukken vlees mee en zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven (180°).
- Laat de kippenbouten 50 minuten garen. Bedruip tussendoor 2 à 3 keer met het braadvocht zodat het vlees een knapperig korstje krijgt.
- Bestrooi net voor het opdienen met nog wat verse oregano. Smakelijk!
Notities
Bespaar niet op de marineer-tijd. Hoe langer de kippenbouten de smaakmakers kunnen absorberen, hoe smaakvoller het resultaat.
Deel dit Recept
Speak Your Mind