VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/5 (5 votes cast)
Gebraden kip met dadels, olijven en kappertjes (Ottolenghi)
In geen tijd is Yotam Ottolenghi uitgegroeid tot een absolute wereldster. Zijn geheim? Originele recepten die gezond, overwegend vegetarisch en niet moeilijk om klaar te maken zijn. Invloeden en smaakmakers uit het midden-oosten vormen zijn handtekening, iets wat dit recept prima illustreert. De combinatie van kip, dadels, olijven en kappertjes is heel eenvoudiger maar overheerlijk. Hou wel rekening met voldoende tijd om het vlees te marineren.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1uur 12uur
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1uur 12uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Schik de stukken kip in een ruime ovenschaal. Kruid met peper en zout.
  2. Doe alle ingrediënten voor de marinade bij de kip: look, olijfolie, rodewijnazijn, olijven, kappertjes, dadels (in de lengte in kwarten gesneden), laurier en enkele takjes oregano. Roer goed om.
  3. Dek af en laat de kip minstens één dag rusten in de koelkast, bij voorkeur twee. Roer af en toe om.
  4. Meng de witte wijn met de stroop. Bestrijk er de stukken vlees mee en zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven (180°).
  5. Laat de kippenbouten 50 minuten garen. Bedruip tussendoor 2 à 3 keer met het braadvocht zodat het vlees een knapperig korstje krijgt.
  6. Bestrooi net voor het opdienen met nog wat verse oregano. Smakelijk!
Notities

Bespaar niet op de marineer-tijd. Hoe langer de kippenbouten de smaakmakers kunnen absorberen, hoe smaakvoller het resultaat.