Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 45minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
45minuten |
Ingrediënten
- 8 kippenbouten
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 teentjes look fijngesnipperd
- 2 eetlepels zacht paprikapoeder
- 1 eetlepel scherp paprikapoeder
- 1 eetlepel bloem
- 3 dl kippenbouillon
- 4 grote, rijpe tomaten in stukken gesneden
- 2 rode paprika's in reepjes (1 cm) gesneden
- 1 bosje peterselie gesnipperd
- 1 klontje boter
- 1 scheutje olijfolie
- zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Wrijf de kippenbouten in met zout en laat op kamertemperatuur komen.
- Verhit een ruime stoofpot met een klontje boter en een scheutje olie. Schroei de kippenbouten rondom aan. Haal uit de pan en zet opzij.
- Voeg de gesnipperde ui en het teentje look toe aan dezelfde pan. Laat even fruiten.
- Kruid met het paprikapoeder (scherp en zacht) en bestuif met de bloem. Roer goed en laat even bakken.
- Roer de bouillon in de pot en breng aan de kook. Leg de kippenbouten terug in de pot en voeg ook de helft van de gesnipperde peterselie toe.
- Voeg de reepjes paprika toe en laat 10 minuutjes koken. Doe er dan de stukken tomaat bij, dek af en laat op een zacht vuur verder pruttelen tot de kip gaar is (reken op een 30 tot 60 minuten).
- Bestrooi net voor het opdienen met de andere helft van de gesnipperde peterselie. Lekker met brood of rijst. Smakelijk!
Notities
Hou je van een frisse maar romige toets? Roer dan een bescheiden portie zure room onder de saus, net voor het opdienen. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind