Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
25minuten |
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappelen geschild en in blokjes gesneden
- 0,5 sjalot fijngesnipperd
- 1 bloemkool in roosjes gesneden
- 4 kwarteleitjes
- 20 kerstomaatjes gehalveerd
- 1 bosje bieslook fijngehakt
- 1 bosje bladpeterselie fijngegakt
- 1 bussel waterkers
- 300 gram gepelde garnalen
- (rijst)melk
- olijfolie
- zwarte peper
- zeezout
- peper, zout en nootmuskaat
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Stoom de geschilde aardappelblokjes gaar (zo'n 20 minuutjes). Doe hetzelfde met de bloemkoolroosjes.
- Breng water aan de kook om de kwarteleitjes te koken. Gaar de eitjes net voor het opdienen gedurende 2 minuten.
- Mix de gestoomde aardappelstukjes en bloemkoolroosjes met een scheutje olijfolie en wat (rijst)melk in een blender tot een fijne, gladde puree.
- Meng het gesnipperde sjalotje onder de warme puree. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en de groene kruiden (peterselie en bieslook).
- Lepel wat puree op een bord, schik er de gehalveerde kerstomaatjes bij en werk rijkelijk af met garnalen, enkele halve kwarteleitjes en waterkers. Bestrooi tot slot met nog wat zwarte peper en zeezout. Smakelijk!
Deel dit Recept
Super lekker!