Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
12hapjes | 20minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
12hapjes | 20minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 1 sjalot gepeld en fijngesnipperd
- 1 teentje look gepeld en geplet
- 1 rode paprika fijngesneden
- 2 stengels selder fijngesneden
- 1 dl visbouillon
- 1 dl room
- 200 gram gekookte mosselen
- 1 bosje verse peterselie
- 0,5 capsule saffraan
- olijfolie
- peper en zout
Porties: hapjes
Ingrediënten
Porties: hapjes
|
Instructies
- Verhit een scheut olijfolie en fruit de gesnipperde sjalot met het geplette teentje look.
- Voeg de fijngesneden paprika en selder toe. Laat een tiental minuten stoven op een matig vuur tot de groentjes zacht worden. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de visbouillon over de groentjes en laat even inkoken. Vul dan aan met de room en mosseltjes. Laat de room heel even indikken en werk af met de saffraan. Kruid, indien nodig, af met nog wat peper/zout.
- Werk net voor het opdienen af met wat gesnipperde peterselie. Ook enkele scheutjes (preischeuten, luzernescheuten,... ogen fraai).Serveer in kleine kommetjes of glazen met wat knapperig brood. Smakelijk!
Notities
De ingrediëntenlijst gaat uit van 12 hapjes. Met dezelfde hoeveelheden kan je ook 6 personen voorzien van een heus voorgerecht. Tot slot een kleine tip: vind je saffraan wat duur? Gebruik dan kurkuma. De smaak is vanzelfsprekend anders, maar past net zo goed en je krijgt een gelijkaardig geel kleurtje.
Deel dit Recept
Speak Your Mind