Een fijn stukje kalfsvlees is in de Italiaanse keuken een kostbaar goed, veelal is het de apotheose van een lekker diner. Met de juiste, zelfgemaakte, marinade en eenvoudige garnering kan je van een lekker stuk medaillon een ware topper maken. Heerlijk met een koel glas wijn op een zonnige avond.
Een fijn stukje kalfsvlees is in de Italiaanse keuken een kostbaar goed, veelal is het de apotheose van een lekker diner. Met de juiste, zelfgemaakte, marinade en eenvoudige garnering kan je van een lekker stuk medaillon een ware topper maken. Heerlijk met een koel glas wijn op een zonnige avond.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
4personen | 20minuten | 20minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
20minuten | 1uur |
Ingrediënten
- Gemarineerde kalfsmedaillons
- 4 kalfsmedaillons ca. 150 gram/stuk
- 200 ml olijfolie
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje tijm
- 1 takje oregano
- 2 tenen look gepeld en gekneusd
- 1 chilipeper grofgehakt
- peper en zout
- Pasta
- 400 gram tagliatelle
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 200 gram rucola
- olijfolie extra vierge
- peper en zout
- Garnering
- 400 gram kerstomaten op steel
- olijfolie
- basilicum gedroogd
- peper en zout
- 50 gram Parmezaanse kaas grove schilfers
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit de olijfolie in een steelpan. Deze hoeft niet frituurwarm te zijn, de olie mag niet beginnen verdampen. Doe de takjes tijm, oregano en rozemarijn met de gekneusde look en het gehakte chilipeper in de hete olie. Laat een tiental minuutjes pruttelen/smaak trekken.
- Laat de olie vervolgens compleet afkoelen en haal er alle smaakmakers uit. Zeef indien nodig.
- Laat de stukken vlees op kamertemperatuur komen en bestrooi royaal met peper en zout. Wrijf ze vervolgens royaal in met de afgekoelde olie. Leg de stukken vlees in een schaal en overgiet met de resterende olie. Laat het vlees minstens één uur marineren in de koelkast. Draai en masseer de stukken enkele keren tijdens het marineren.
- Schik de kerstomaatjes, aan hun takje, in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en een beetje gedroogde basilicum. Schuif in een voorverwarmde oven (180°) en laat 20 tot 30 minuten garen.
- Verhit een royale hoeveelheid gezouten water om de pasta, volgens de instructies op de verpakking, te garen. Terwijl de pasta gaart, kan je het vlees bakken.
- Verhit een bakpan zonder vetstof. Schroei de pijnboompitjes tot ze bruin beginnen te worden. Haal de pitjes uit de pan en laat afkoelen. Giet een scheutje olie in de pan en schroei de stukken vlees kort maar krachtig. Verlaag vervolgens het vuur en laat, afhankelijk van de dikte, verder garen naar wens.
- Bedek het vlees met een stuk aluminiumfolie en laat even rusten. Giet ondertussen de pasta af en roer er de pijnboompitjes onder. Breng verder op smaak met een scheutje olijfolie en wat peper/zout. Roer er tot slot, net voor het opdienen, de rucola onder.
- Leg op elk bord een bedje pasta en schik er een stukje vlees en een takje tomaten naast. Leg op het vlees, net voor opdienen, enkele schilfers Parmezaanse kaas. Heerlijk met een glas karaktervolle witte of elegante rode wijn. Smakelijk!
Notities
Je kan de gemarineerde stukken vlees ook op de barbecue klaarmaken, extra lekker, leuk en zomers!
Deel dit Recept
Speak Your Mind