Het haasje is niet alleen het beste deel van een varken, het is ook het meest veelzijdige. Het malse stuk vlees is vol van smaak en laat zich moeiteloos met allerlei ingrediënten combineren. In dit recept gaan aan de slag met een origineel ingrediënt: rabarber. Hoewel we deze stengels eerder associëren met zoete dessertjes, is de fris zure smaak ook erg geschikt om voor verrassend lekker smaken in een zout gerecht te zorgen.
Het haasje is niet alleen het beste deel van een varken, het is ook het meest veelzijdige. Het malse stuk vlees is vol van smaak en laat zich moeiteloos met allerlei ingrediënten combineren. In dit recept gaan aan de slag met een origineel ingrediënt: rabarber. Hoewel we deze stengels eerder associëren met zoete dessertjes, is de fris zure smaak ook erg geschikt om voor verrassend lekker smaken in een zout gerecht te zorgen.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 40minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
40minuten |
Ingrediënten
- 800 gram varkenshaas
- 4 stengels rabarber
- 2 eetlepels honing
- 1 ui
- 1 scheutje blond of amber bier
- 100 ml rundsbouillon
- 4 takjes rozemarijn
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Haal de varkenshaas uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout.
- Kuis ondertussen de rabarber en snijd in grove stukken. Meng met de honing.
- Verhit een ruime stoofpot met deksel. Schroei de varkenshaas rondom aan in een flinke klont boter.
- Haal het vlees uit de pot en zet even opzij. Verlaag het vuur en fruit de ui (voeg eventueel een vers klontje boter toe).
- Voeg de stukken rabarber toe en laat heel even karamelliseren.
- Blus met een scheutje bier en roer alle aanbaksels los. Voeg daarna de rundsbouillon en de takjes rozemarijn toe. Breng rustig aan de kook.
- Leg de varkenshaas op de rabarber en dek af. Laat nog 20 minuten garen in een voorverwarmde oven (160°).
- Snijd de varkenshaas in dikke plakken en leg in de saus tussen de stukken rabarber. Serveer met gestoomde groentjes en gebakken aardappelen of kroketjes. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind