Konijn staat steeds minder op ons menu, terwijl het ooit dagelijkse kost was. Het vlees is nochtans uiterst fijn en smaakvol. Bovendien is het mager en kan je er heel wat meer mee klaarmaken dan een klassieke 'konijn met pruimen'. Dit recept is bijzonder simpel, boordevol verfijnde smaken en laag in calorieën. Het proberen waard!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 50minuten |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Doe de stukken konijn in een ruime stoofpot. Vul aan met de groentebouillon, witte wijn, tijm en laurier. Vul - indien nodig - verder aan met water tot alles net onder staat.
- Breng aan de kook en laat 45 minuten sudderen op een laag vuur.
- Kuis ondertussen de groentjes en snijd alles in reepjes.
- Begin de groentereepjes te stomen eenmaal het konijn al een half uur heeft kunnen pruttelen. Stoom tot ze beetgaar zijn en houd nog even warm.
- Haal de stukken konijn uit de stoofpot en houd eveneens warm. Laat de saus/waterzooi nog even indikken op hoog vuur. Roer er tot slot een scheutje room onder en werk naar smaak af met peper/zout.
- Voeg net voor het opdienen de stukken konijn terug toe met de gestoomde groentjes. Laat nog even warmen en dien meteen op. Smakelijk!
Notities
Geen stoomoven? Gebruik dan een pasta-kookpot (met vergiet) en breng een bodempje water aan de kook. Stoom de groentjes in het vergiet. Simpel en gezond!
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind