Varkenskoteletjes zijn een gevestige waarde in heel wat Belgische en Nederlandse huishoudens. Toch hebben sommigen er een beetje een afkeer van omdat het vaak taai geserveerd wordt. Net om die groep te overtuigen bedacht Jeroen Meus dit recept boordevol groentjes. Door het vlees rustig te laten smoren in de saus mag je zeker zijn van een botermals resultaat!
Varkenskoteletjes zijn een gevestige waarde in heel wat Belgische en Nederlandse huishoudens. Toch hebben sommigen er een beetje een afkeer van omdat het vaak taai geserveerd wordt. Net om die groep te overtuigen bedacht Jeroen Meus dit recept boordevol groentjes. Door het vlees rustig te laten smoren in de saus mag je zeker zijn van een botermals resultaat!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 45minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
45minuten |
Ingrediënten
- Koteletten in groentesaus
- 4 koteletten
- 2 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 3 stengels selder
- 2 wortelen
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 300 gram witte bonen (blik)
- 40 gram tomatenpuree
- 1 dl wijn
- 1 takje salie
- 1 takje rozemarijn
- 2 blaadjes laurier
- enkele koffielepels sambal
- olijfolie
- peper en zout
- Gremolata
- 1 bosje peterselie
- 1 teen knoflook
- 1 citroen
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Leg het vlees uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Kruid met peper en zout.
- Snipper de sjalotten grof, plet de knoflook fijn en versnijd de wortel met de selder in fijne stukjes (brunoise).
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime stoofpot. Schroei de koteletten kort aan zodat ze langs elke kant mooi kleuren zonder vanbinnen te garen.
- Haal de koteletten uit de pan en zet even opzij.
- Verlaag het vuur en fruit de gesnipperde sjalot met de geperste knoflook. Voeg dan de stukjes selder en wortel toe, laat rustig stoven.
- Roer een koffielepel sambal door de groentjes, gebruik naar smaak meer of minder.
- Roer vervolgens de tomatenpuree door de groentjes en laat even aanbakken. Blus dan met de wijn, voeg daarna de tomatenblokjes toe.
- Spoel de witte bonen met koud water en laat even uitlekken. Voeg samen met de kruiden (salie, rozemarijn en laurier) toe aan de saus.
- Leg de geschroeide koteletten in de saus. Dek af en laat 25 minuutjes pruttelen op een zacht vuurtje.
- Jeroen serveert de malse koteletjes met een polenta, maar pasta of een aardappelbereiding kunnen ook.
- Bestrooi net voor het opdienen met een eenvoudige gremolata van peterselie, knoflook en zeste van citroen (snipper deze ingrediënten fijn en meng). Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind