Wat ooit een goedbewaard slagersgeheim was, kan je ondertussen ook gewoon in de supermarkt kopen: varkenswangetjes! Deze delicatesse levert botermalse stukjes vlees op als je ze langzaam stooft. Perfect voor liefhebbers van stoofvlees die een culinair trapje hoger willen.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 1uur |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snijd de vliezen van de varkenswangen. Laat dit over aan je slager indien je hier niet ervaren of handig in bent.
- Versnijd de gekuiste varkenswangetjes, net zoals gewoon stoofvlees, in hapklare stukken. Kruid ze met peper en zout.
- Verhit een braadpan met voldoende boter. Schroei de stukjes vlees aan in de hete boter. Werk eventueel in delen zodat de stukjes gelijkmatig schroeien (niet bakken!).
- Smelt in een ruime stoofpot een flinke klont boter. Fruit de gesnipperde uien met het geplette teentje look. Voeg dan de geschroeide stukjes vlees toe.
- Blus de hete pan met het bier. Laat het bier warmen en roer ondertussen alle aanbaksels los. Giet het dan in de stoofpot. Ook de bruine suiker mag er bij.
- Bind de kruiden (peterselie, tijm, laurier en kruidnagel) samen tot een kruidentuiltje. Voeg toe aan de stoofpot.
- Besmeer de boterham met de mosterd en leg deze op het vlees. Dek af en laat het vlees minstens één uur, bij voorkeur twee uur stoven op een zacht vuurtje.
- Verwijder het kruidentuiltje. Controleer of de stoverij nog peper en/of zout nodig heeft. Serveer met frietjes of kroketjes, een knapperig slaatje (witloof, bijvoorbeeld) en een stevig biertje. Smakelijk!
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind