Van alle klassiekers moet deze toch wel één van de allerbekendste zijn. Zo'n typische steak champignon (of archiduc) is smakelijk lekker in alle eenvoud. Met dit recept, van de hand van Piet Huysentruyt, kan ook jij dadelijk genieten van dit Franse topgerecht.
Van alle klassiekers moet deze toch wel één van de allerbekendste zijn. Zo'n typische steak champignon (of archiduc) is smakelijk lekker in alle eenvoud. Met dit recept, van de hand van Piet Huysentruyt, kan ook jij dadelijk genieten van dit Franse topgerecht.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 4 stukken biefstuk naar wens 100 à 150 gram per persoon
- 1 scheut whisky cognac kan ook
- 2 dl rundsbouillon
- 2 dl room
- 500 gram Parijse champignons in plakjes gesneden
- 1 citroen
- 1 bosje peterselie
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de steaks op kamertemperatuur komen. Kruid goed met peper en zout.
- Verhit een flinke klont boter in een braadpan. Schroei de steaks dicht en laat vervolgens op zachter vuur bakken naar wens.
- Haal de steaks uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie of in een lauw-warme oven.
- Voeg onmiddellijk de plakjes champignon toe aan de pan. Bak even aan in het bakvet van de steaks.
- Blus met een scheutje whisky. Roer alle aanbaksels goed los. Voeg dan de rundsbouillon toe en breng aan de kook.
- Voeg de room toe en laat inkoken tot een smeuïg, gebonden roomsausje. Werk af met wat citroensap, vers gesnipperde peterselie en peper/zout naar wens. Serveer met de steaks en kroketjes of frietjes. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind