Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 500 gram gepelde scampi/garnaalstaarten ontdooid
- 500 gram couscous
- 1 liter groente- of kippenbouillon
- 1 courgette
- 1 paprika kleur naar wens
- 200 gram kerstomaten
- 200 gram champignons
- 200 gram snijbonen
- 2 lente-uitjes
- olijfolie
- 1 klontje boter
- ras-el-hanout
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de scampi op kamertemperatuur komen en kruid met peper en zout.
- Versnijd ondertussen de courgette, paprika, champignons en snijdbonen in hapklare stukken. Snipper de lente-ui fijn en halveer de kerstomaten.
- Breng de bouillon aan de kook. Overgiet er de couscous mee en laat afgedekt rusten gedurende een vijftal minuten.
- Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een ruime pan en stoof de groentjes aan met een snuifje peper en zout. Laat even garen op een zacht vuur.
- Meng er, eenmaal de groentjes warm maar knapperig zijn, de scampi onder. Laat even warmen.
- Klop de couscous los met een klontje boter en voeg toe aan de groentjes met scampi. Kruid af met voldoende ras-el-hanout en eventueel nog wat peper/zout. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind