Al wie op zoek is naar een uitmuntend voorgerechtje dat rijk is van smaak en toch niet zo moeilijk is, moet dit recept absoluut proberen! De volle smaak van scampi's wordt heerlijk gecombineerd met dunne plakjes Italiaanse coppa en een heerlijke roomsausje bij op basis van witte wijn. Met dit voorgerecht kan jouw culinaire festijn niet meer stuk!
Al wie op zoek is naar een uitmuntend voorgerechtje dat rijk is van smaak en toch niet zo moeilijk is, moet dit recept absoluut proberen! De volle smaak van scampi's wordt heerlijk gecombineerd met dunne plakjes Italiaanse coppa en een heerlijke roomsausje bij op basis van witte wijn. Met dit voorgerecht kan jouw culinaire festijn niet meer stuk!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 20 grote, rauwe scampi
- 20 plakjes Italiaanse coppa of gedroogde ham
- 1 kleine sjalot extra fijngesnipperd
- 1 teen knoflook geplet
- 2 dl droge witte wijn
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 blokje groentebouillon
- 2 dl room
- 1 bosje peterselie gesnipperd
- 1 mespuntje chili
- 50 gram rucola
- 1 citroen
- boter
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de scampi (indien nodig) ontdooien, pel ze zorgvuldig en dep goed droog.
- Omwikkel elke scampi in een dun plakje coppa. Halveer de sneetjes indien ze te breed zijn. Kruid met een beetje zout en een flinke draai van de pepermolen.
- Smelt een klontje boter in een ruime pan. Voeg ook een scheutje olijfolie toe.
- Bak de scampi kort (!) aan op een eerder hoog vuur totdat ze mooi gekleurd zijn. Haal daarna meteen uit de pan en zet opzij.
- Verlaag het vuur en fruit de extra fijngesnipperde sjalot met het teentje knoflook in dezelfde pan.
- Blus met de witte wijn en laat even inkoken.
- Roer de tomatenpuree door de witte wijn en verkruimel aansluitend het blokje groentebouillon. Laat zachtjes sudderen en roer tot slot de room door de saus.
- Laat het sausje nog even pruttelen tot het naar wens is ingedikt. Werk af met een snuifje chili, peper en/of zout.
- Leg de gebakken scampi terug in de saus en laat nog heel even liggen zodat ze terug warm zijn.
- Serveer de scampi op kleine bordjes met een flinke lepel saus, wat rucola, vers gesnipperde peterselie en een partje citroen. Smakelijk!
Notities
Maak je er liever een hoofdgerecht van? Verdubbel dan de portie en serveer met pasta of brood. Anderzijds kan je dit recept ook gebruiken om een amuse of hapje klaar te maken. Voorzie dan één of twee scampi per persoon.
Deel dit Recept
Speak Your Mind