Het is in heel wat delen van de wereld al eeuwen gebruikelijk om veel brood te eten. Nochtans hebben heel wat wetenschappers aangetoond dat dit niet altijd zo gezond is. Een frisse salade als lunch is heel wat gezonder. En wie anders dan Sandra Bekkari kan je daar bij assisteren?
Het is in heel wat delen van de wereld al eeuwen gebruikelijk om veel brood te eten. Nochtans hebben heel wat wetenschappers aangetoond dat dit niet altijd zo gezond is. Een frisse salade als lunch is heel wat gezonder. En wie anders dan Sandra Bekkari kan je daar bij assisteren?
Porties | Prep Tijd |
2personen | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
2personen | 15minuten |
Ingrediënten
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- 1 avocado in blokjes gesneden
- 1 limoen
- 200 gram kerstomaten gehalveerd
- 125 gram buffelmozzarella in blokjes gesneden
- 2 eetlepels balsamico-azijn
- 100 gram rucola
- 2 takjes basilicum
- 2 eetlepels olijfolie
- zwarte peper
- zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een pan met antikleeflaag. Laat afkoelen op een stukje keukenpapier.
- Besprenkel wat limoensap over de vers gesneden stukjes avocado, zo verkleuren ze niet.
- Meng de rucola met de gehalveerde kerstomaatjes, stukjes mozzarella en avocado.
- Verdeel de pijnboompitjes en enkele blaadjes basilicum over de salade.
- Maak een simpele vinaigrette door de olijfolie met de balasmico-azijn te mengen. Kruid voldoende met zwarte peper.
- Besprenkel wat vinaigrette over de salade en werk af met een snuifje zout. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind