Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 2 teentjes look fijngesnipperd
- 400 gram risottorijst
- 250 ml droge witte wijn
- 1 liter groentebouillon
- 1 venkelknol geraspt
- 300 gram scampi of grote garnalen rauw en gepeld
- 200 gram erwtjes diepvries
- 100 gram gemalen Parmezaanse kaas
- 1 bosje verse basilicum grofgehakt
- 3 eetlepels room
- 1 bosje verse dille
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit in een ruime pot (of hoge pan) een scheut olijfolie. Fruit de fijngesnipperde sjalot en look.
- Voeg de rijstkorrels toe en laat aanbakken (roer goed) tot ze glanzen. Blus dan met de witte wijn, breng aan de kook en laat even verdampen.
- Voeg vervolgens, geleidelijk, de groentebouillon toe. Roer wederom goed zodat al het vocht door de rijst opgenomen kan worden en deze kan garen (reken op zo'n 20 minuutjes).
- Meng de geraspte venkel, scampi en erwtjes onder de risotto en laat een handvol minuten warmen op een zacht vuur.
- Roer er tot slot de gemalen Parmezaanse kaas met de grofgehakte basilicum onder. Roer los met de room en kruid naar wens bij met voldoende peper en eventueel nog wat zout.
- Serveer dadelijk en bestrooi elke portie met wat verse takjes dille. Lekker met een wit wijntje of witbier. Smakelijk!
Notities
Een lekkere vegetarische variant op dit recept is zo gebeurd: vervang de scampi door geblancheerde stukjes groene asperge.
Deel dit Recept
Speak Your Mind