Van een verse quiche, ofwel hartige taart, kan je alleen maar houden. Snel klaar, bijzonder makkelijk te bereiden en bovenal heel toegankelijk - je kan immers oneindig veel variaties bedenken. Behalve een klassieke 'Quiche Lorraine' is zalm en spinazie een erg geliefde combinatie.
Van een verse quiche, ofwel hartige taart, kan je alleen maar houden. Snel klaar, bijzonder makkelijk te bereiden en bovenal heel toegankelijk - je kan immers oneindig veel variaties bedenken. Behalve een klassieke 'Quiche Lorraine' is zalm en spinazie een erg geliefde combinatie.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 1 rol kruimeldeeg Bladerdeeg kan ook.
- 1 rode ui fijngesneden
- 250 gram spinazie fijngehakt
- 250 gram gerookte zalm
- 4 eieren
- 2 dl room
- 100 gram gemalen kaas Klassiekers als Gruyère of Emmentaler zijn perfect.
- 1 takje peterselie fijngehakt
- 1 glas witte wijn
- boter, peper, zout en nootmuskaat
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Start met het deeg in een ronde ovenschotel of taartvorm te leggen. Om de quiche nadien vlot uit de taartvorm te krijgen kan je er eerst wat bloem in strooien. Ook een stuk bakpapier kan helpen. Druk het deeg keurig tegen de vorm en snijd overbodige stukken weg.
- Zet het deeg gedurende 10 minuutjes (zeker niet langer!) in een voorverwarmde oven van 200° - zo wordt de bodem wat harder en vermijd je dat die uiteindelijk zompig en onsmakelijk wordt.
- Neem een pan en stoof de rode ui in een klontje boter en voeg de fijngehakte spinazie toe. Indien je werkt met verse spinazie mag je ook een beetje water toevoegen. Voeg vervolgens de witte wijn toe en laat zachtjes uitkoken. Breng tot slot subtiel op smaak met wat peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Stort dit vervolgens uit op het deeg in de taartvorm.
- Verspreid de warme spinazie zodat de bodem volledig en egaal bedekt is. Bedek de spinazie met een laagje gerookte zalm. Je kan de stukken simpelweg scheuren, daar hoeft geen mes aan te pas te komen. Overdrijf niet met de zalm, anders wordt die te dominant
- Tot slot bereid je de typische vulling: klop de eieren op met de room en de gemalen kaas. Kruid dit opnieuw af met peper, zout, wat nootmuskaat en voeg ook de fijngehakte peterselie toe. Na enkele minuutjes opkloppen giet je dit smeuïge mengsel over de zalm en spinazie. Idealiter staat alles net onder.
- Zet de quiche gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°. Moeilijker is het niet! Smakelijk!
Notities
Eén taart is geschikt voor 2 flinke of 4 normale eters. Quiche is trouwens net zo goed ideaal als voorgerecht; presenteert mooi, makkelijk in porties te verdelen en kan op voorhand bereid worden.
Deel dit Recept
Speak Your Mind