Voor de allerlekkerste gerechten is het dikwijls de moeite om even je licht op te steken bij grootmoeders. Dankzij hun jaren ervaringen weten ze als geen ander hoe je heel lekker kan koken zonder franjes. Dit recept van vtm-chefkok Sofie Dumont is geïnspireerd op die wijsheid. Gewoon lekker, lekker gewoon is het motto. Dit Bourgondische gerecht is het ideale weekenddiner voor jong en oud.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 45minuten |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in chateau-vorm (de vorm van een tonnetje). Stoom of kook ze beetgaar.
- Kruid de kip met voldoende peper en zout. Kleur ze rondom goed aan in een flinke klont boter in een ruime stoofpot. Haal ze daarna terug uit de pot.
- Versnijd de plakken spek in reepjes en bak aan in dezelfde pot.
- Voeg de zilveruitjes toe en blus daarna met de kippenbouillon.
- Doe ook de kip terug in de pot en zet in de oven. Laat 30 à 45 minuten bakken op 180°.
- Bak tegen het einde van de gaartijd de aardappelen aan in de geklaarde boter. Werk af met gesnipperde peterselie en bieslook, net voor het serveren.
- Controleer of de kip helemaal gaar is en versnijd in stukken. Laat ondertussen de erwtjes warmen in het vocht van de kip.
- Doe alle stukken kip terug in de stoofpot en serveer met de vers gebakken aardappelen. Smakelijk!
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind