Pizza is dan wel de onbetwiste Italiaanse klassieker, de basis van het gerecht is danig eenvoudig dat de variaties - ook uit andere keukens - eindeloos zijn. In dit recept wordt uitgelegd hoe je een opvallend Belgische-getinte pizza kan bereiden. Origineel, niet moeilijk en bovenal lekker!
Pizza is dan wel de onbetwiste Italiaanse klassieker, de basis van het gerecht is danig eenvoudig dat de variaties - ook uit andere keukens - eindeloos zijn. In dit recept wordt uitgelegd hoe je een opvallend Belgische-getinte pizza kan bereiden. Origineel, niet moeilijk en bovenal lekker!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
1pizza | 15minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
1pizza | 15minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- Tomatensaus
- olijfolie
- 1 sjalot gepeld en fijngesnipperd
- 1 teentje look gepeld en fijngesnipperd
- 1 dl tomatenpassata
- 2 takjes oregano
- 1 mespuntje chili
- peper en zout
- pizza
- 1 rol pizzadeeg
- 2 sneden rauwe ham
- 2 grote bloemkoolroosjes
- 1 koffielepel kappertjes
- 50 gram zachte, jonge kaas Vlaskaas, Gouda,...
- oregano gedroogd of vers
- olijfolie
Porties: pizza
Ingrediënten
Porties: pizza
|
Instructies
- Start met het eenvoudige tomatensausje te bereiden door een scheut olijfolie te verwarmen in een steelpannetje. Fruit de sjalot en look op een matig vuur.
- Voeg de passata toe en breng aan de kook met de takjes oregano. Laat een tiental minuutjes pruttelen en kruid bij met peper, zout en chili.
- Rol ondertussen het deeg uit en verwarm de oven op 200 tot 220°.
- Verdeel een bescheiden hoeveelheid saus over het deeg - liever te weinig dan te veel. Snijd en trek de bloemkool in extra kleine stukjes en verdeel over de pizza. Trek aansluitend de rauwe ham in stukjes en verdeel eveneens.
- Snijd en/of trek de kaas in kleinere stukjes en verdeel ook weer over de pizza. Werk af met enkele kappertjes, wat oregano en een bescheiden scheutje olijfolie.
- Schuif de pizza in de hete oven en laat een tiental minuten garen. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind