Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 1 klontje boter
- 1 ui fijngesneden
- 30 centimeter gember fijngehakt of geplet
- 1 rode chilipeper Zonder pitjes, fijngehakt.
- 5 wortelen Geschild en grofgesneden.
- 1 loskokende aardappelen Geschild en grofgesneden.
- 800 ml groentebouillon
- 1 appelsien Sap en zeste.
- 2 eetlepels room
- 1 plantje koriander
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Stoof de fijngesneden ui aan in een klontje boter. Voeg de fijngehakte gember en chilipeper toe. Laat nog even stoven op een middelmatig vuurtje.
- Voeg de stukken wortel en aardappel toe. Kruid met peper en zout. Laat, met gesloten deksel, een tiental minuten stoven.
- Voeg de bouillon en de appelsienzeste toe. Laat nog een kwartiertje rustig inkoken.
- Mix de soep fijn met een staafmixer. Werk af met het sinaasappelsap en de room. Roer rustig en laat even warmen. Breng finaal op smaak met peper en/of zout naar wens.
- Serveer met enkele takjes koriander en eventueel enkele stukjes chilipeper (let op: pikant). Smakelijk!
Notities
Je kan hier ook een behoorlijke maaltijdsoep van maken door reepjes gekookte kip toe te voegen. Lekker met een stukje brood.
Deel dit Recept
Speak Your Mind