Pasta pesto kent iedereen; het ultieme zomergerecht waar je in een handomdraai van kan smikkelen. En hoewel de pure eenvoud van het op-en-top Italiaanse gerecht essentieel is, kan je ook lekker variëren. Met rauwe ham en zongedroogde tomaatjes, bijvoorbeeld. Of hoe je iets luxueus kan maken van een eenvoudige klassieker!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook. Gaar de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan. Fruit de gesnipperde sjalot.
- Voeg de stukjes courgette toe. Laat garen op een zacht vuurtje. Versnijd ondertussen de plakjes ham en gedroogde tomaatjes in reepjes.
- Roer de pesto onder de gegaarde stukjes courgette. Voeg ook de reepjes ham en tomaat toe, laat nog even warmen.
- Kruid naar wens bij met peper en zout, roer eventueel los met een lepel kookvocht van de pasta.
- Giet de gegaarde pasta af en roer onder de pesto. Snipper de basilicum grof en roer er net voor het opdienen onder. Serveer met Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind