Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
25minuten |
Ingrediënten
- Tomatensaus
- 1 scheut rodewijnazijn
- 2 dl olijfolie van goede kwaliteit
- 1 teen look
- 1 mespunt harissa
- 2 takjes tijm
- 1 blaadje laurier
- 100 gram zongedroogde tomaatjes uitgelekt
- 150 gram kerstomaten
- peper en zout
- Pasta
- 500 gram penne rigata
- zout
- Scampi en afwerking
- 1 handvol pijnboompitjes
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 2 teentjes look gepeld en geplet
- 400 gram scampi/tijgergarnalen ontdooid en ongepeld
- Provençaalse kruiden
- cayennepeper
- zout
- olijfolie
- 100 gram rucola
- 50 gram Parmezaanse kaas gemalen of in schilfers
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Start met de bereiding van de smeuïge tomatensaus: giet de olijfolie met het scheutje rodewijnazijn en een beetje water in een steelpan. Voeg het gekneusde teentje look, blaadje laurier en takjes tijm toe.
- Breng zachtjes aan de kook. Hak ondertussen de kerstomaatjes en zongedroogde tomaten fijn en voeg toe. Breng verder op smaak met wat Harissa (opgelet, pikant) en laat een kwartiertje pruttelen.
- Breng de pasta aan de kook volgens de instructies op de verpakking in een ruime hoeveelheid gezouten water.
- Verhit een ruime bakpan. Schroei de pijnboompitjes zonder vetstof. Haal uit de pan en laat rusten op een velletje keukenrol.
- Giet een scheut olijfolie in diezelfde bakpan en fruit de gesnipperde sjalot met de teentjes look.
- Bak de ongepelde scampi kort langs elke kant aan. Eén à twee minuten per kant volstaat.
- Haal de scampi uit de pan en pel ze zorgvuldig. Doe ze daarna in de warme pan (niet langer op het vuur!) en kruid bij met een Provençaalse kruiden, wat cayennepeper en een snuifje zout. Hou warm.
- Zeef de tomatensaus. Meng ze vervolgens onder de gegaarde pasta en voeg de scampi toe. Werk elk bord af met wat frisse rucola, wat geschroeide pijnboompitjes en enkele schilfers Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind