Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 4 zalmhaasjes op vel
- 1 broccoli
- 500 gram pasta linguine, spaghetti,...
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 scheut droge witte wijn
- 4 dl room
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Kruid de zalmhaasjes met peper en zout. Verwarm de oven op 160°.
- Versnijd de broccoli in hapklare roosjes. Kook beetgaar in lichtgezouten water.
- Schep de broccoliroosjes uit het kookvocht en laat schrikken onder koud water. Zo blijven ze frisgroen en knapperig. Zet opzij.
- Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking in het kookwater van de broccoliroosjes.
- Bak de zalmhaasjes in een scheutje olijfolie op de velkant op een matig vuur tot het vel knapperig is.
- Schik de stukken zalm in een ovenschaal en laat nog 10 à 15 minuten verder garen in de oven. Let er op dat de zalm niet te ver gaart/uitdroogt.
- Fruit in dezelfde pan de gesnipperde sjalot. Blus met de witte wijn en roer aanbaksels los.
- Voeg de room toe en laat inkoken tot een smeuïg sausje. Kruid af met peper en zout.
- Roer de gegaarde broccoliroosjes en pasta met wat kookvocht door de roomsaus. Serveer met de zalmhaasjes. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind