VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 3.0/
5
(1 vote cast)
Pasta met zalm en broccoli
Het succes van een goed recept zit heel vaak in eenvoud en pure smaken. Zo komt een sappig stukje zalm heerlijk tot zijn recht met weinig meer dan smaakvolle broccoli en smeuïge pasta. Lekker én vlug klaargemaakt!
Gerecht
Hoofdgerecht
,
Pasta
Keuken
Belgisch
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 6 euro
Vlees/vis/veg
Vis
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediënten
4
zalmhaasjes
op vel
1
broccoli
500
gram
pasta
linguine, spaghetti,…
1
sjalot
fijngesnipperd
1
scheut
droge witte wijn
4
dl
room
olijfolie
peper en zout
Instructies
Kruid de zalmhaasjes met peper en zout. Verwarm de oven op 160°.
Versnijd de broccoli in hapklare roosjes. Kook beetgaar in lichtgezouten water.
Schep de broccoliroosjes uit het kookvocht en laat schrikken onder koud water. Zo blijven ze frisgroen en knapperig. Zet opzij.
Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking in het kookwater van de broccoliroosjes.
Bak de zalmhaasjes in een scheutje olijfolie op de velkant op een matig vuur tot het vel knapperig is.
Schik de stukken zalm in een ovenschaal en laat nog 10 à 15 minuten verder garen in de oven. Let er op dat de zalm niet te ver gaart/uitdroogt.
Fruit in dezelfde pan de gesnipperde sjalot. Blus met de witte wijn en roer aanbaksels los.
Voeg de room toe en laat inkoken tot een smeuïg sausje. Kruid af met peper en zout.
Roer de gegaarde broccoliroosjes en pasta met wat kookvocht door de roomsaus. Serveer met de zalmhaasjes. Smakelijk!