Recept - Pasta met broccolipesto

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pasta met broccolipesto
Recept Afdrukken
Pasta pesto is een verdiende klassieker wanneer we snel en efficiënt willen koken. Dit vegetarische gerecht uit Italië is een topper wanneer je met weinig ingrediënten wil koken. Wanneer het echter iets gezonder en gevarieerder mag zijn, is deze variant met broccoli een niet te versmaden aanrader. Zeker zo gemakkelijk, zeker zo lekker!
Pasta met broccolipesto
Recept Afdrukken
Pasta pesto is een verdiende klassieker wanneer we snel en efficiënt willen koken. Dit vegetarische gerecht uit Italië is een topper wanneer je met weinig ingrediënten wil koken. Wanneer het echter iets gezonder en gevarieerder mag zijn, is deze variant met broccoli een niet te versmaden aanrader. Zeker zo gemakkelijk, zeker zo lekker!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Versnijd de broccoli in roosjes. Kook beetgaar in lichtgezouten water.
  2. Schep de gegaarde broccoliroosjes uit het kookvocht en laat schrikken onder koud water.
  3. Gaar in hetzelfde kookvocht de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.
  4. Doe ondertussen de broccoliroosjes in een blender (bewaar een handvol voor de afwerking). Voeg de basilicumblaadjes, pijnboompitjes, knoflook, een derde van de Parmezaanse kaas en een flinke scheut olijfolie toe.
  5. Mix tot een smeuïge pesto, voeg indien nodig wat kookvocht of olijfolie toe.
  6. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime, hoge pan. Fruit de gesnipperde sjalot.
  7. Blus met de witte wijn en laat inkoken. Voeg dan de broccolipesto toe en roer er de room door. Laat nog even pruttelen en werk af met peper en zout.
  8. Giet de gegaarde pasta af en roer door de pesto.
  9. Werk af met enkele broccoliroosjes, basilicumblaadjes en de rest van de Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*