Recept - Panissa rijst (Jamie Oliver)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Panissa rijst (Jamie Oliver)
Recept Afdrukken
Panissa is een onbekende (en onbeminde) Italiaanse broertje van de alom gekende klassieker uit Spanje: Paella. Het gerecht is wat rustieker maar heeft wel dezelfde basis wat de bereiding betreft: rijst langzaam laten garen in bouillon. Panissa wordt bovendien als een vollediger gerecht beschouwd omdat je er vrijwel alles in kwijt kan. Jamie Oliver leerde het recept het een echte Italiaanse mama, ontdek hieronder hoe je dit comfortabele eenpansgerecht met pancetta, witte bonen, tomaten en rode wijn klaarmaakt.
Panissa rijst (Jamie Oliver)
Recept Afdrukken
Panissa is een onbekende (en onbeminde) Italiaanse broertje van de alom gekende klassieker uit Spanje: Paella. Het gerecht is wat rustieker maar heeft wel dezelfde basis wat de bereiding betreft: rijst langzaam laten garen in bouillon. Panissa wordt bovendien als een vollediger gerecht beschouwd omdat je er vrijwel alles in kwijt kan. Jamie Oliver leerde het recept het een echte Italiaanse mama, ontdek hieronder hoe je dit comfortabele eenpansgerecht met pancetta, witte bonen, tomaten en rode wijn klaarmaakt.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Versnijd pancetta en salami in stukjes van ongeveer één centimeter groot.
  2. Bak aan op een matig vuur in een ruime pan of pot zonder vetstof (het vlees bevat voldoende vet). Roer regelmatig.
  3. Snipper ondertussen ook de ui en selder in stukjes van 1 centimeter. Laat daarnaast de bouillon zachtjes opkoken met de rozemarijn er in.
  4. Voeg de groentjes toe aan de aan de pan. Laat een tiental minuutjes garen, blijf regelmatig roeren.
  5. Roer de rijst door de groentjes, laat twee minuten bakken. Blus dan met de rode wijn en laat droogkoken.
  6. Voeg de tomaten toe en druk plat met een lepel (of gebruik zoals Jamie je handen).
  7. Begin nu met het stelselmatig toevoegen van de warme bouillon. Voeg telkens een lepel toe eenmaal de rijst droog komt te staan. Blijf ondertussen goed roeren, tot de rijst nét gaar is (reken op een klein half uurtje).
  8. Spoel ondertussen de witte bonen en laat uitlekken. Voeg toe aan de pan en overgiet indien nodig met het laatste beetje bouillon.
  9. Werk af met peper en peterselie. Zout is normaliter niet nodig. Het smeuïge gerecht is klaar wanneer de lepel blijft rechtstaan. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*