Victoriabaars is beroemd vanwege de stevige structuur en rijke smaak. Deze witte vis heeft dan ook niet veel nodig om te schitteren. Met een bonte groentemengeling erbij wordt deze ovenschotel zonder twijfel een doordeweekse en vooral gezonde favoriet op het menu.
Victoriabaars is beroemd vanwege de stevige structuur en rijke smaak. Deze witte vis heeft dan ook niet veel nodig om te schitteren. Met een bonte groentemengeling erbij wordt deze ovenschotel zonder twijfel een doordeweekse en vooral gezonde favoriet op het menu.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 4 filets Victoriabaars ca. 150 gram per persoon
- 1 ui
- 1 venkelknol
- 2 wortelen
- 1 scheut witte wijn
- 12 kleine trostomaten
- Provençaalse kruiden gedroogd
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Bestrijk de stukken vis met een beetje olijfolie en kruid met voldoende peper en zout.
- Snipper de ui fijn. Versnijd de venkelknol en wortelen in fijne stukken.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Fruit de ui en roerbak de stukjes venkel en wortel gedurende een vijftal minuten.
- Blus de groentjes met een scheutje witte wijn en laat even verdampen.
- Versnijd ondertussen de tomaten in kwartjes.
- Meng de stukjes tomaat met de voorgebakken groentjes in een ovenschaal. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
- Schik de stukken vis bovenop de groentjes en laat 20 tot 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 160°.
- Serveer naar wens met (wilde rijst), pasta, aardappelen, brood of gewoon zo. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind