Ovengebakken kruidenaardappellen op Duitse wijze? Het beste recept vind je hier! Ovengebakken kruidenaardappellen op Duitse wijze? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Ovengebakken kruidenaardappellen op Duitse wijze

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Ovengebakken kruidenaardappellen op Duitse wijze
Recept Afdrukken
Deze kruidige en smeuïge aardappelen doen je ongetwijfeld denken aan de klassieke "Hasselback potato" uit Zweden. Het idee is hetzelfde, met witbier en rundsbouillon maak je er een lekkere Duitse variant van.
Ovengebakken kruidenaardappellen op Duitse wijze
Recept Afdrukken
Deze kruidige en smeuïge aardappelen doen je ongetwijfeld denken aan de klassieke "Hasselback potato" uit Zweden. Het idee is hetzelfde, met witbier en rundsbouillon maak je er een lekkere Duitse variant van.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 50minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
50minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Was de aardappelen grondig met koud water. Laat ze even drogen.
  2. Snijd de aardappelen met een scherp mesje tot halverwege in. Herhaal dit over de hele lengte zodat je dunne plakjes aardappel maakt. Snijd voldoende diep zodat ze optimaal kunnen garen.
  3. Bestrooi elke aardappel met wat peper en zout. Leg er vervolgens telkens twee à drie plakjes kruidenboter op.
  4. Schik ze in een ovenschaal en schuif in een voorverwarmde oven (200°). Warm ondertussen de rundsbouillon op en laat het witbier (indien nodig) op kamertemperatuur komen.
  5. Haal de aardappelen na een kwartiertje uit de oven en overgiet elke aardappelen met een eetlepel warme bouillon en een beetje bier. Laat ze vervolgens verder garen in de oven.
  6. Herhaal dit proces na een volgende kwartier en laat tot slot nog een kwartier garen.
  7. Serveer deze aardappelen naar wens met vlees, wild, vis,... Smakelijk!
Notities

Je kan deze lekkere aardappelen ook op de barbecue bereiden. Je kan ze inpakken in aluminiumfolie en op de kolen leggen, of in een bakschaaltje leggen op een barbecue met deksel. Zorg er ook dan voor dat je ze minstens twee keer bevochtigd met bouillon en bier om de typische smaak en smeuïgheid te garanderen.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*