Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 50minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
50minuten |
Ingrediënten
- 8 vastkokende aardappelen
- 100 gram kruidenboter
- 200 ml rundsbouillon Of groentebouillon als je vegetarisch wenst.
- 10 cl witbier
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Was de aardappelen grondig met koud water. Laat ze even drogen.
- Snijd de aardappelen met een scherp mesje tot halverwege in. Herhaal dit over de hele lengte zodat je dunne plakjes aardappel maakt. Snijd voldoende diep zodat ze optimaal kunnen garen.
- Bestrooi elke aardappel met wat peper en zout. Leg er vervolgens telkens twee à drie plakjes kruidenboter op.
- Schik ze in een ovenschaal en schuif in een voorverwarmde oven (200°). Warm ondertussen de rundsbouillon op en laat het witbier (indien nodig) op kamertemperatuur komen.
- Haal de aardappelen na een kwartiertje uit de oven en overgiet elke aardappelen met een eetlepel warme bouillon en een beetje bier. Laat ze vervolgens verder garen in de oven.
- Herhaal dit proces na een volgende kwartier en laat tot slot nog een kwartier garen.
- Serveer deze aardappelen naar wens met vlees, wild, vis,... Smakelijk!
Notities
Je kan deze lekkere aardappelen ook op de barbecue bereiden. Je kan ze inpakken in aluminiumfolie en op de kolen leggen, of in een bakschaaltje leggen op een barbecue met deksel. Zorg er ook dan voor dat je ze minstens twee keer bevochtigd met bouillon en bier om de typische smaak en smeuïgheid te garanderen.
Deel dit Recept
Speak Your Mind