Vispapillots zijn om zo veel redenen het klaarmaken waard! Niet moeilijk, niet echt alledaags, makkelijk om mee te variëren en bovenal heel gezond. Zo'n gestoomd stukje vis met groenten heeft dan ook niet veel nodig om te schitteren op je bord. Een passende gebakken rijst maakt het maal af!
Vispapillots zijn om zo veel redenen het klaarmaken waard! Niet moeilijk, niet echt alledaags, makkelijk om mee te variëren en bovenal heel gezond. Zo'n gestoomd stukje vis met groenten heeft dan ook niet veel nodig om te schitteren op je bord. Een passende gebakken rijst maakt het maal af!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 4 filets stevige, witte vis kabeljauw, koolvis, heilbot,...
- 2 uien fijngesnipperd
- 2 teentjes look fijngesnipperd
- 2 cm gember geschild en geraspt
- 4 eetlepels rode curry
- 200 gram verse prinsessenboontjes
- 250 gram sojascheuten
- 1 dl witte wijn
- 250 gram rijst
- 2 tomaten in fijne blokjes gesneden
- 4 lente-uitjes gesnipperd
- kurkuma
- 2 eetlepels sojasaus
- sesamolie
- arachideolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Meng de gesnipperde uien en teentjes look met de geraspte gember en een scheutje olie.
- Leg per persoon een vel bakpapier op een stukje aluminiumfolie klaar. Lepel er telkens een bodempje ui met look en gember op. Gebruik ongeveer de helft voor alle papillots.
- Schik op elk bodempje ui een visfilet. Besmeer elke filet met (ongeveer) één eetlepel rode curry.
- Verwijder de eindjes van de boontjes en halveer ze. Schik op elk stukje vis een klein handje bonen, gevolgd door wat sojascheuten. De rest van de bonen en sojascheuten zijn voor de gebakken rijst.
- Voeg er telkens nog een klein beetje witte wijn aan toe. Kruid met nog wat peper en zout. Plooi goed dicht en zet in een voorverwarmde oven (180°). Laat een half uurtje garen.
- Gaar ondertussen de rijst in lichtgezouten water. Verhit daarnaast een wokpan en fruit de andere helft van de gesnipperde uien.
- Voeg de rest van de bonen met de blokjes tomaat toe aan de wokpan. Giet er een scheutje water bij en laat helemaal wegkoken (tot de boontjes gaar zijn).
- Giet de rijst af en voeg toe aan de wokpan. Bak kort op een matig vuur en schud enkele keren goed op. Voeg dan de gesnipperde lente-uitjes toe en kruid met kurkuma, peper en de sojasaus.
- Roer net voor het opdienen de rest van de sojascheuten onder gebakken rijst zodat ze kunnen warmen maar knapperig blijven. Besprenkel net voor het opdienen met wat sesamolie en controleer of meer kruiding nodig is. Serveer met de papillots. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind