Tegenover Aziatische keukens lijken West-Europese gerechten vaak wat saai. Dat heeft veelal te maken met de overdaad aan exotische smaakmakers zoals soja, ketjap, citroengras, gember,... Heerlijke smaken die voor een unieke smaakervaring kunnen zorgen. Zin in zo'n oosters gerechtje propvol smaak? Zoek niet verder, deze rijstschotel met gemarineerde runderreepjes is al wat je zoekt!
Tegenover Aziatische keukens lijken West-Europese gerechten vaak wat saai. Dat heeft veelal te maken met de overdaad aan exotische smaakmakers zoals soja, ketjap, citroengras, gember,... Heerlijke smaken die voor een unieke smaakervaring kunnen zorgen. Zin in zo'n oosters gerechtje propvol smaak? Zoek niet verder, deze rijstschotel met gemarineerde runderreepjes is al wat je zoekt!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
4personen | 15minuten | 45minuten | 2uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
45minuten | 2uur |
Ingrediënten
- Gemarineerde runderreepjes
- 400 gram rundsvlees in hapklare reepjes gesneden
- 2 dl sojasaus
- 2 dl ketjap manis
- 1 dl neutrale olie arachide, lijnzaad, koolzaad,...
- 0,5 citroen uitgeperst
- 1 eetlepel mosterd
- 2 teentjes look gepeld en geplet
- 1 eetlepel honing
- Oosterse rijstschotel
- 300 gram basmatirijst
- 1 ui gepeld en fijngesneden
- 1 teen look gepeld en geplet
- 1 rode chilipeper in fijne ringen gesneden
- 2 centimeter gember geraspt
- 2 stengels citroengras gekneusd
- 250 gram oosterse paddenstoelenmengeling hapklaar versneden
- 250 gram sojascheuten
- 0,5 citroen uitgeperst
- 1 bosje peterselie fijngehakt
- 1 bosje koriander fijngehakt
- arachideolie
- zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Meng de reepjes rundsvlees met alle ingrediënten voor de marinade. Dek af en laat minstens 2 uur rusten in de koelkast (bij voorkeur marineer je het vlees zelfs de dag voordien). Laat het vlees net voor de bereiding goed uitlekken.
- Breng de rijst aan de kook in gezouten water en gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit een wokpan. Voeg een scheut olie toe en fruit de gesnipperde ui met het teentje look, de stengels citroengras, de geraspte gember en de chilipeper. Roer voortdurend.
- Voeg de versneden mengeling paddenstoelen toe. Laat even aanstoven en blijf roeren. Voeg dan de sojascheuten toe.
- Giet de gegaarde rijst af en voeg toe aan de gewokte groentjes. Meng goed en werk af met een scheutje soja, ketjap en citroensap. Houd warm.
- Verhit een tweede (wok)-pan en bak de gemarineerde reepjes heel kort aan. Serveer met de rijstschotel, bestrooid met wat verse peterselie en koriander. Smakelijk!
Notities
Voor de liefhebbers: je kan ook nog wat kant-en-klare groene currypasta toevoegen aan de rijstschotel.
Deel dit Recept
Speak Your Mind