Wat oosterse winden door je keuken laten waaien is altijd een aanrader. De smaken zijn origineel en verfrissend, terwijl je in een handomdraai een uiterst originele en bovenal gezonde wokschotel klaar maakt die erg rijk aan geuren en smaken is. Met dit uiterst makkelijke recept kan je zonder problemen aan de slag, het resultaat zal je ongetwijfeld positief verbazen!
Wat oosterse winden door je keuken laten waaien is altijd een aanrader. De smaken zijn origineel en verfrissend, terwijl je in een handomdraai een uiterst originele en bovenal gezonde wokschotel klaar maakt die erg rijk aan geuren en smaken is. Met dit uiterst makkelijke recept kan je zonder problemen aan de slag, het resultaat zal je ongetwijfeld positief verbazen!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 250 gram rijst
- 400 gram kippenblokjes of -reepjes extra fijn
- 350 gram sojascheuten
- 1 rode ui fijngesneden
- 2 teentjes look extra fijngesneden
- 1 stengel citroengras extra fijngesneden
- 4 cm gember geschild en fijngesneden
- 1 takje koriander fijngehakt
- 1 lente-ui In extra fijne ringen gesneden
- 1 mango In blokjes (ca. 1 cm) gesneden.
- 4 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels arachideolie
- 1 eetlepel currypoeder
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Zorg dat alle ingrediënten zoals opgegeven in het ingrediëntenlijstje fijn tot extra fijn gesneden zijn. Doe dit zeker op voorhand, het eigenlijke koken/wokken dient uiteraard snel te gaan (roerbakken op hoog vuur).
- Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
- Verhit de arachideolie in een ruime (wok-)pan. Zorg dat het vuur lekker hoog staat en fruit de fijngesneden ui, look, gember en citroengras kort maar krachtig. Roer constant.
- Voeg de fijne kippenblokjes of reepjes samen met het currypoeder toe. Hou het vuur hoog, blijf consequent roeren en roerbak zo'n vijftal minuten.
- Meng er tot slot de mangoblokjes, de sojascheuten en de sojasaus onder. Verlaag tijdig het vuur, zowel de mangoblokjes als de sojascheuten hoeven niet te garen. Krokant maar warm is perfect.
- Bestrooi, net voor het opdienen, een weinig fijngehakte koriander (opgelet, opvallende en doordringende smaak!) en lente-ui toe. Roer nog één keer om en serveer met de rijst. Smakelijk!
Notities
Mag het wat pittiger? Voeg dan wat chilipoeder of een fijngehakt pepertje toe (verwijder de zaadjes, tenzij het écht pikant mag zijn).
Deel dit Recept
Speak Your Mind