Mosselen eten we in België het liefst op de klassieke manier: met krokante frietjes en verder zonder veel poespas. Niets mis mee, integendeel, maar waarom geen creatievere aanpak een kans geven? Jamie Oliver neemt je mee naar de kusten van Ierland en combineert de zilte smaak van mosselen met een romige Guinness. Heerlijk!
Mosselen eten we in België het liefst op de klassieke manier: met krokante frietjes en verder zonder veel poespas. Niets mis mee, integendeel, maar waarom geen creatievere aanpak een kans geven? Jamie Oliver neemt je mee naar de kusten van Ierland en combineert de zilte smaak van mosselen met een romige Guinness. Heerlijk!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 2 sjalotten gepeld en fijngesnipperd
- 4 teentjes look gepeld en geplet
- 4 sneden gerookt spek
- 1 bosje verse tijm
- 1 bosje verse bladpeterselie fijngehakt
- 2 blaadjes laurier
- 500 ml Guinness of een andere stout
- 100 ml room
- 1 klontje boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Spoel de mosselen en ontdoe ze, indien nodig, van baarden en pokken.
- Smelt een klont boter in een ruime stoofpot. Snijd ondertussen de plakken spek in reepjes. Stoof de spekreepjes aan met de gesnipperde sjalot en look.
- Voeg de helft van de verse kruiden toe en breng licht op smaak met zout en peper.
- Voeg de mosselen met de Guinness toe. Laat het bier warmen op hoog vuur (gebruik dus geen gekoeld bier) en laat de mosselen kort stomen tot ze open gaan. Schud nu en dan op.
- Roer net voor het opdienen de room door de mosselen en voeg de andere helft van de kruiden toe. Serveer onmiddellijk met stevig, donker brood en een frisse pint of Guinness. Smakelijk!
Notities
Voor de liefhebbers: dit recept kan je nog een voor de hand liggende Ierse toets geven: overgiet met een scheutje whiskey!
Deel dit Recept
Speak Your Mind