Minestrone is een heel lekkere klassieker uit de Italiaanse keuken: een rijke tomatensoep vol groentjes en ander lekkers. Elke Italiaanse mama heeft een eigen recept, of verwerkt simpelweg de toevallige restjes in deze rijke maaltijdsoep. In dit recept van Colruyt worden knapperige spekjes en tortellini toegevoegd.
Minestrone is een heel lekkere klassieker uit de Italiaanse keuken: een rijke tomatensoep vol groentjes en ander lekkers. Elke Italiaanse mama heeft een eigen recept, of verwerkt simpelweg de toevallige restjes in deze rijke maaltijdsoep. In dit recept van Colruyt worden knapperige spekjes en tortellini toegevoegd.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 25minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
25minuten |
Ingrediënten
- 100 gram gerookte spekreepjes
- 100 gram prinsessenboontjes fijn
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesnipperd
- 1 peterseliewortel
- 1 stengel selder
- 200 gram tortellini met rauwe ham
- 400 gram gepelde tomaten blik
- 160 gram rode bonen blik
- olijfolie
- 1 liter vleesbouillon
- 4 koffielepels groene pesto afwerking
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime kookpot. Fruit de gesnipperde ui en knoflook.
- Voeg de spekreepjes toe en laat even bakken.
- Snijd ondertussen de peterseliewortel en selderstengel in fijne staafjes.
- Voeg de staafjes peterseliewortel en selder met het blik gepelde tomaten toe. Roer los, overgiet met de bouillon en laat een handvol minuten goed doorkoken op hoog vuur.
- Kuis en halveer ondertussen de prinsessenboontjes. Voeg samen met de tortellini toe.
- Laat de minestrone nog een tiental minuutjes pruttelen op een zacht vuur. Voeg tegen het einde de rode bonen toe en laat nog even warmen.
- Werk elk bord af met een beetje groene pesto. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind